Ga naar de inhoud

Geestspraak

Professor dr. Henk van den Belt heeft ons verrijkt met een belangrijk nieuw boek: Geestspraak. Daarin wil hij laten zien wat een gereformeerde omgang met de Bijbel inhoudt en hoe die ook mogelijk is.
De Bijbel is Gods Woord en vraagt om ontzag en ontvankelijkheid. Van den Belt benadrukt de grote betekenis van de heilige Geest, zowel voor het ontstaan en de inhoud van de Bijbel (inspiratie) maar ook voor het gelovig verstaan van de Bijbel (acceptatie).
Geestspraak is een waardevol boek met een helder oog voor de veranderde omgang met de Bijbel die we direct om ons heen meemaken. Het komt op voor het schriftgezag dat steeds meer, bedekt of openlijk, wordt aangetast.
Zowel in het Nederlands Dagblad (klik hier) als Reformatorisch Dagblad (klik hier) is een interview met prof. Van den Belt verschenen. Het is een aanrader om dit boek samen met anderen te lezen en te bespreken.