Ga naar de inhoud

‘Absurd idee: kerk herverkavelen’

  • door

Kerk ‘herverkavelen’? De term roept vragen op, maar de zaak verdient alle aandacht. Voor velen gaat het over een existentiële aangelegenheid. Er heerst een grote verlegenheid rond het juiste adres van de kerk: waar moet ik zijn om het volle Evangelie te ontvangen? Pieter Pel schrijft er deze maand over in het blad Nader Bekeken. Artikel 27-29 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis wijzen aan dat de grens tussen waar en vals, echt en fake, smal en breed ligt bij het antwoord op de vraag of Christus en zijn Woord het echt en alleen voor het zeggen hebben. Wie het Woord van God niet wil laten staan, maar er zijn eigen voorstelling van maakt, verdient geen navolging. Voor ons allemaal geldt de roeping om in beweging te komen voor de hervorming van de kerk. Lees hier het hele artikel.